Teže do vozačke dozvole

Bez autora
Oct 18 2011

Veliki broj vozača koji su već sakupili 18 kaznenih poena, i koji moraju na doobuku, naterao je nadležne da ubrzaju izradu Pravilnika koji će, najzad, posle skoro dve godine od stupanja na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja, omogućiti drugačije ustrojstvo i rad auto-škola. Iako ima još dosta nepoznanica, jasno je da će obuka novih vozača biti kvalitetnija, ali i skuplja. Vlada će propisati kolika će biti minimalna cena obuke, ali ona ne bi smela da bude manja od 15 evra po času (40 časova), plus izdaci za licence, predavače, obuku iz prve pomoći. To znači da će biti znatno skuplja nego do sada, negde između cene obuke u Hrvatskoj (1.000 evra) i BiH (800 evra). U Beogradu je održan seminar u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja na kome su podeljene „nulte licence“ za osobe koje će biti predavači na seminarima za sticanje prvih licenci iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Teže do vozačke dozvoleVeliki broj vozača koji su već sakupili 18 kaznenih poena, i koji moraju na doobuku, naterao je nadležne da ubrzaju izradu Pravilnika koji će, najzad, posle skoro dve godine od stupanja na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja, omogućiti drugačije ustrojstvo i rad auto-škola.

Iako ima još dosta nepoznanica, jasno je da će obuka novih vozača biti kvalitetnija, ali i skuplja.

- Vlada će propisati kolika će biti minimalna cena obuke, ali ona ne bi smela da bude manja od 15 evra po času (40 časova), plus izdaci za licence, predavače, obuku iz prve pomoći. To znači da će biti znatno skuplja nego do sada, negde između cene obuke u Hrvatskoj (1.000 evra) i BiH (800 evra) - kaže za „Novosti“ jedan od čelnika Zajednice auto-škola Srbije.

U Beogradu je održan seminar u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja na kome su podeljene „nulte licence“ za osobe koje će biti predavači na seminarima za sticanje prvih licenci iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik